TAN Afdeling Noord  logoNoord

Zondag 19 juni 2011 hadden wij onze Franse dag van de feestweek van Hoornsterzwaag-Jubbega. Op ons terrein. Er waren 4 Tractions: een Sport (1946) van Klaas Diepeveen uit Veenendaal en een Normaal (1953) van Frank van Keulen uit Houten (beiden van afdeling Midden, maar logeerden hier), een Sport (eerste Traction ooit in Friesland geleverd!) van Luit Beenen uit Gorredijk (hij heeft ook nog accordeon gespeeld en ik heb hem+auto naar huis gesleept vanwege lek uitlaatspruitstuk), een DS (jaartal?) van Jan de Boer uit Katlijk, een 1957-Eend van Wout & Mieke uit Haulerwijk, en onze Traction Commerciale uit 1955. Onze eigen C5 Break (2003) en Saxo (2002) zie je wellicht op de achtergrond.
 
Alle Friese vlaggetjes op de foto's horen bij het huis. De Citroën-parasol en de wipwap-Bibendumpop heb ik van Citroën-garage Dijkstra ('onze garage') kunnen lenen. Het blauw-gele Citroën-banier heb ik via Pim Wittop Koning kunnen regelen en Klaas heeft het mee- (en inmiddels weer terug-)genomen.
 
Zijn naam is mij ontschoten, maar is nóg een lid van TANNoord langsgeweest ( NIET met Traction). Wij kenden elkaar niet. Hij was grijs, maar dat zijn héél veel Tractionisten.
 
Een beetje 'klamme' aanvoer van TANNoord, maar toen het 3 uur was, zijn we met 12 man/vrouw de keuken ingegaan en we hebben ons tegoed gedaan aan FRanse wijnen en FRiese kazen!
 
Bijgaand een paar foto's. Als reclameboer meld ik maar even: © 2011 by RAYclame. Hierbij deelt RAYclame mee dat betreffende foto's vrij te gebruiken zijn in het blad 'Traxion' van Traction Avant Nederland en op de website van Traction Avant Nederland en/of afdelingen van Traction Avant Nederland. (Dit klinkt allemaal belachelijk, maar schade en schande maken je wijs!)