Voor het maken van een elektronische clignoteurschakeling voor de Traction waren 20 Noordleden gewapend met soldeerbouten en ander gereedschap naar de Skûle in Drachten gekomen. Onder leiding van onze “huisdocent elektronica” Jeroen Berntsen, werd een oplossing gemaakt voor de niet altijd stabiele knipperlichten van de oude dames.
Jeroen had voor alle deelnemers een setje onderdelen klaargezet, hij moest hiervoor 360 weerstandjes, ICtjes, condensatoren en printjes en kabeltjes sorteren ! Vooraf gaf hij de deelnemers een uitvoerige uitleg over de werking van zijn ontwerp en instructies voor goed soldeerwerk. Aan de hand van een duidelijke handleiding gingen de deelnemers aan de slag en tegen het eind van de avond had iedereen een werkende knipperautomaat in elkaar gezet. Voor de aansluiting in de auto heeft hij een afzonderlijk schema uitgereikt. Voor de leden die niet op de avond aanwezig waren heeft Jeroen nog een paar exemplaren van de knipperautomaat beschikbaar.
Ook demonstreerde Jeroen een zelfgemaakte Luxeon ledlamp op een BA15S fitting die een perfecte lichtopbrengst voor de knipperlichten gaf. Deze lampjes kan hij leveren voor € 12,50 per stuk bij inlevering van een fitting door de besteller. Ook beschikt hij over een verbeterde uitvoering van de achterlicht ledlampen (buislampvervanging) die wij in februari 2008 hebben gemaakt: kant en klaar € 17,50 per stuk. U kunt Jeroen bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Wij danken Jeroen voor zijn inzet en begrijpelijke uitleg en doen in de toekomst weer graag een beroep op zijn kennis en kunde.