Bij Theehuis ’t Hunebed in Havelte werd de rij Tractions steeds langer. Meer dan 30 leden hadden zich voor de rit aangemeld en dat was te zien, ook binnen, waar men de handen vol had aan het serveren van de koffie met heerlijk gebak.
Na ruimschoots de tijd te hebben gehad om bij te kletsen, vertrokken we om 12:00 uur. Via Havelte, Uffelte, Rheebruggen en Ansen slingerde een lange rij Tractions naar het parkeerterrein van het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld in Ruinen. Vandaar even de benen strekken; een korte wandeling naar de schaapskooi en een galerie en toen een bezoek aan het bezoekerscentrum zelf.
De rit werd vervolgd via Eursinge, Eemster, Dwingeloo naar Wittelte, waar we een galerie met beeldentuin bezochten.
Naarmate de dag vorderde werd het steeds drukker in Drenthe, ongetwijfeld als gevolg van de herfstvakantie en het mooie herfstweer. Maar de indrukwekkende rij Tractions kreeg meestal voorrang, dus bleef de stoet mooi bij elkaar.
Waar we geen voorrang meer kregen was bij het Theehuis. De snert was heerlijk, maar vanwege de enorme drukte konden we niet meer allemaal bij elkaar zitten. Daardoor heeft niet iedereen het dankwoord van de voorzitter gehoord, maar Guus heeft de organisatoren heel hartelijk bedankt voor de geweldige organisatie.