TAN Afdeling Noord  logoNoord

Op zondag 30 mei verzamelden zich, ondanks slechte weersvoorspellingen, een kleine 20 auto's bij eetcafé "Moeke Vaatstra" in Zuidwolde, net ten noorden van Groningen-stad.
Na de koffie met koek, de inleidende toespraak door organisator Dick Hendriks, vertrok de karavaan voor een rit door het mooie Hogeland van Groningen. Vanwege de voorspelde regen besloot Hennie Dijkema paraplu's uit te delen, die echter niet nodig bleken.
Via kleine slingerweggetjes door 16 oude Groninger dorpskernen, waarvan de bijzonderheden in de uitgereikte documentatie konden worden gelezen, kwamen we uiteindelijk in Warffum. Helaas was het weer onderweg niet zo mooi, waardoor het Groninger land er grijs uitzag, zoals te zien is op de foto's.
In Warffum brachten we een bezoek aan het het Openluchtmuseum Het Hoogeland. Met twintig gebouwen in het hart van Warffum laat dit Openluchtmuseum zien hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt.
Tevens konden liefhebbers hun hart ophalen aan de tijdelijke tentoonstelling van de Groninger "Ploeg schilders".
Na het museumbezoek zijn we nog even naar 't Zielhoes in Noordpolderzijl gereden, de noordelijkste gelegenheid waar we beschermd tegen de elementen van een afscheidsdrankje konden genieten.
Al met al, ondanks het nogal slechte weer, een zeer geslaagde rit. Wij danken de familie Hendriks voor de organisatie.

Nieuwtjes

Het progrmma van het jubileumweekeinde is bekend. Kijk onder evenementen 2023 voor verdere informatie.

Agenda

23 maart: Filmavond

23 april: Rondrit door de Noordoostpolder

1 & 2 juli: Jubileumweekeinde TAN-Noord 50 jaar.