TAN Afdeling Noord  logoNoord

Van afdeling Noord waren er in eerste instantie 10 equipes, maar uiteindelijk reden een 6-tal Tractions zaterdag 26 juni de afsluitdijk over. Voor deze gelegenheid hadden wij onze auto weer volgeplakt met de Parijs-Moskou stickers omdat wij er vanuit gingen dat het een soort van reünie zou worden.

De familie Beukema Toe Water die het initiatief had genomen voor dit evenement, had werkelijk niets aan het toeval overgelaten. In den Oever werden wij ontvangen met koffie en gebak en de parkeerplaats daar leek wel een verkoopplein van een Citroen-dealer eind jaren 50. Je kon ze op kleur, bouwjaar en uitvoering uitzoeken. Met deze bonte verzameling vertrokken wij voor een rondrit door west Friesland. Het was een prachtige rit die werd onderbroken voor een koffiestop. Vanwege het uitzonderlijk mooie weer bestelde men dus voornamelijk ijs of iets fris.

Bij het huis van de organisator wachtte ons een verrassing; deze mensen hadden gewoon een camping in hun achtertuin. Nou gewoon….ze hadden een prachtige camping in de achtertuin. Alle rijders werden ineens enthousiast en zetten hun tenten op. Eindelijk konden we nu bier drinken. Er was eventueel ook iets anders maar dat leek mij niet nodig. De gastheer was ondertussen druk met de barbecue en wij voelden ons echt even “uit”. Later op de avond zaten we voor onze vouwwagen, maar eigenlijk wilden we het liefst naar bed. Gezellig, ik waande mij weer op reis en droomde over grensovergangen en wodka.

De familie Beukema Toe Water woonde sinds kort op dit adres. Behalve dat ze in de achtertuin een camping hadden stond er in de voortuin een station. Na het gezamenlijke ontbijt gingen we dus met de stoomtrein naar Medemblik. Lekker terug in de tijd met een flesje cola en een landschap wat je kunt bekijken want de trein rijdt net iets minder hard dan een TGV. In Medemblik hebben we een wandeling gemaakt en een aardigheidje gekocht voor ons gastgezin.

Terug op station Twisk hebben afscheid genomen en vastgesteld dat een dergelijk uitwisselingsprogramma goed is. Kamperen is natuurlijk een geweldige manier om elkaar beter te leren kennen, maar ook de niet-kampeerders kregen spontaan onderdak van de Tractionisten uit noord Holland en ook dat werkte sfeerverhogend. Omdat Mark Hermsen door een gescheurde pees verstek moest laten gaan hebben wij bedankt voor het initiatief en de hoop uit gesproken dat een dergelijk evenement een vervolg zal krijgen. Heeft u toevallig wat ruimte om het huis, aarzel niet maar nodig uit; u kunt er zeker van zijn dat u later terug zult zien op een geslaagd evenement.

Otto Greiner

 

Nieuwtjes

Het progrmma van het jubileumweekeinde is bekend. Kijk onder evenementen 2023 voor verdere informatie.

Agenda

23 maart: Filmavond

23 april: Rondrit door de Noordoostpolder

1 & 2 juli: Jubileumweekeinde TAN-Noord 50 jaar.