TAN Afdeling Noord  logoNoord

Om 10:00 uur op 22 mei stonden er 15 Tractions op het parkeerterrein bij Oudeschans. 3 leden waren met andere voertuigen gekomen en ook waren er diverse mensen op de achterbank meegekomen, dus het was een volle boel bij het Kunsthuis. Iedereen liet zich de koffie met appeltaart goed smaken en bleef binnen zitten, want buiten regende het. Guus en Gerrit leidden de rit in met het uitdelen van een dagprogramma en een prachtige routekaart. Verder beloofde Guus ons dat de bui die nu viel de laatste zou zijn.
Dus gingen we vol goede moed achter Gerrit aan, de grens over, naar Weener. Daar was een bezoek aan het Organeum gepland, maar uiteraard konden degenen die het orgelmuseum niet wilden bezoeken een wandeling door het plaatsje maken. De wandelaars kwamen er achter dat de laatste bui nog niet voorbij was, want ze kregen de allerlaatste op hun hoofd.
Na Weener ging het weer verder, richting Ditzum. Aan de haven was de gehele parkeerruimte voor de Tractions gereserveerd; handig, mooi voor de plaatjes en interessant voor de passanten. De door Henny samengestelde luchpakketten werden uitgedeeld en vervolgens ging het richting palingrokerij. De heer Huelsebus was helaas geen paling aan het roken, maar hij gaf wel een uiteenzetting hoe het werkte, we konden een stuk paling proeven en er werd ook druk gebruik gemaakt van de mogelijkheid om paling te kopen en mee naar huis te nemen. Na een uurtje vrij wandelen door Ditzum ging de karavaan verder richting Dyksterhusen, een voormalig booreiland, dat nu als uitzichtspunt over de Dollard dienst doet.
Na dit winderige uitstapje ging het verder naar Bunde, waar we onder het genot van een drankje en wat chips hebben nagepraat. Guus maakte van de gelegenheid gebruik om de rit in Friesland te promoten en te wijzen op de kortingsregeling voor de inschrijving voor de ICCCR 2012 en de ferry.
Daarna kon iedereen via Nieuweschans weer huiswaarts keren.
Guus en Gerrit hebben ons een prachtige dag bezorgd; na Weener werkte zelfs het weer mee.