TAN Afdeling Noord  logoNoord

De weersvoorspellingen voor 3 juni waren heel slecht en zodoende viel het weer mee. Soms was het droog, soms regende het licht en het was niet bepaald warm. Maar dat mocht de pret niet drukken; er kwamen 20 auto's, waarvan 15 Tractions, naar Gasterij het Theehuis in Midwolde voor de Westerkwartierrit. 
Nadat we hadden genoten van de koffie met koek en het prachtige routeboek was uitgereikt kregen we een tip van de voorzitter om eens in de tegenover het theehuis gelegen kerk te gaan kijken en dat bleek zeer de moeite waard.
Tegen 13:30 uur vertrokken de eerste auto's van het parkeerterrein. Dankzij de perfecte routebeschrijving, met achtergrondinformatie over de omgeving zagen we veel van het Groningse land. Oldekerk, Niekerk,Lutjegast, Visvliet, Niehove, Oldehove, Ezinge, Saaksum, om maar eens een paar dorpen te noemen waar we doorheen zijn gekomen om uiteindelijk bij Natuurboerderij Lammerburen het eindpunt van onze rit te bereiken.
Daar was er weer koffie met cake en vervolgens kregen we een prachtige diapresentatie over de flora en fauna van de omgeving, tegen de achtergrond van het ontstaan van het betreffende gebied vanaf enkele eeuwen voor het begin van onze jaartelling.
Voor degenen die zich daarvoor hadden aangemeld gingen toen de barbecues aan. Iedereen kon zijn eigen stukjes vlees klaarmaken en samen met erbij geserveerde salades nuttigen.
 
We kijken terug op een geweldige dag. Een door Libbe en Joop goed georganiseerde rit met een door Geppy prachtig uitgevoerde routebeschrijving, waarvoor ze door Guus namens ons allen hartelijk werden bedankt.


 
 

 
 

Nieuwtjes

Het progrmma van het jubileumweekeinde is bekend. Kijk onder evenementen 2023 voor verdere informatie.

Agenda

23 maart: Filmavond

23 april: Rondrit door de Noordoostpolder

1 & 2 juli: Jubileumweekeinde TAN-Noord 50 jaar.