Vrijdagmorgen 9 maart 2013 rond 8 uur liep de kantine van het verhuurbedrijf vol om onder het genot van een kopje koffie de laatste instructies van de tourleider Gerrit Jansen te ontvangen. Onderweg naar Reims was een tussenstop gepland in Heerde waar Benno Schmitz de laatste plaats in het busje kwam bezetten.
Dankzij de sociale media (wat moeten die oudroest liefhebbers toch met deze moderne techniek?) werd de chauffeur op de hoogte gebracht van de snelwegblokkade aan de Belgische grens door stakende metaalarbeiders uit Luik. Via een mooie alternatieve route werd dit oponthoud omzeild en kon de bus aan het eind van de middag dichtbij het hotel worden geparkeerd. Na het opfrissen in de hotelkamer vertrok het gezelschap naar het centrum van Reims en werd de eerste dorst gelest. Inmiddels had Gerrit een tafel gereserveerd in een prima restaurant waar, naar later bleek, tijdens de maaltijd een modeshow werd gedaan. De heren waren unaniem van mening dat wanneer de dames waren meegereisd er onvoldoende pecunia was overgebleven om de volgende dag nog wat onderdelen op de beurs te scoren. Inmiddels was het duidelijk geworden dat de weersverwachting alles behalve zomers was en de paraplu bij het verlaten van het restaurant royaal open moest.
Zaterdagmorgen werd na een goed ontbijt de bus weer opgezocht en vertrok het gezelschap naar de beurs. Daar bleek dat we niet de enige bezoekers waren en dat de Franse organisatie niet in staat was de enorme toeloop snel te verwerken. Dankzij Herman Lelivelt die vooraan in de rij stond en voor ons de kaarten kocht kon de wachttijd worden bekort. Inmiddels was de zon gaan schijnen en was het een genoegen om tussen de stands door te schuifelen en de bestel en verlanglijstjes af te werken.
Rond half 5 was het weer verzamelen bij de bus en werden de gekochte zaken bewonderd. Na een perfect diner in Rethel werd de terugreis aanvaard en bereikten we rond 2 uur zondagmorgen tussen de sneeuwbuien door de startbasis in Assen.
Gerrit bedankt voor de meer dan perfecte organisatie en verzorging.
Als volgend jaar weer een modeshow wordt gehouden in het restaurant l'Apostrophe zul je een grotere bus moeten reserveren want dan zullen de dames ook wel meewillen!!
Bekijk een filmpje