Op zondag 27 oktober viel in de ochtend de regen met bakken uit de hemel. Toch hadden Martha en Daan Zwarberg het voor elkaar gekregen om 18 automobielen met 38 inzittenden naar de Scharmerhoeve in Scharmer te krijgen.

Voor alle zekerheid hadden ze de naam van de najaarsrit, die historisch de Snertrit heette, omgedoopt in Kibbelingrit. Het snertweer kregen we in de ochtend op de koop toe.

Na de koffie met cake reikte Martha de routebeschrijving uit waarin naast de routeaanduidingen ook informatie was opgenomen van de diverse markante punten onderweg. Om 12.00 uur vertrok de karavaan richting Bad Nieuweschans. Het weer werd naarmate we de Glasblazerij Glasgalerie Old Ambt naderden aanzienlijk beter en een lekker zonnetje bescheen op de parkeerplaats de eens schone Tractions. In de glasblazerij werd eerst de collectie glazen kunst bekeken en daarna werd door de kunstenaars Tanja de Heus en Johan de Vries een demonstratie glasblazen gegeven. Een ambachtelijk beroep dat gezien de vele vragen die werden gesteld zeer in de smaak viel bij de gasten. Rond 15.00 uur vertrok de stoet richting de Waddenkust dwars door het vlakke Groninger kleiland, over de waddendijk en door de eindeloze polders, naar Termunterwijl. Daar werden we verwelkomd in het havenrestaurant waar we na een glaasje werden getrakteerd op en portie heerlijke verse kibbeling. Martha en Daan heel erg bedankt voor het organiseren van deze perfecte rit waarbij velen op plekjes zijn geweest waar ze nog nooit van hadden gehoord. Alle aanwezigen werden uitgenodigd het voorbeeld van Martha en Daan te volgen een ook een rit te organiseren. Het bestuur houdt zich van harte aanbevolen !!