TAN Afdeling Noord  logoNoord

Aangezien onze afdeling grote afstanden kent was er deze keer een evenement bedacht waar niet gezamenlijk een rit werd gemaakt vanaf een verzamelpunt maar waar ieder op eigen gelegenheid naar toe kon rijden. Daarvoor had de organisator van deze dag, Hans van Beek, een heel mooie plek gevonden (dicht bij huis) namelijk de Dieversluis in Dieverbrug.  

Ook onze penningmeester liet zich van zijn royale kant zien en besliste dat deelnemers die met de Traction kwamen geen eigen bijdrage behoefden te betalen.
Dat heeft hij geweten want om 11:30 uur stond op de parkeerplaats en de sluiskade een lange rij van Tractions.
Ook de kleine boetiekjes bij de sluis hadden de deuren voor onze aanwezigheid geopend en veel dames konden de verleiding van het uitgestalde bling bling niet weerstaan. Binnen bij de Schenkerij de Sluiswachter stond voor de 42 deelnemers een heerlijk lunchbuffet te wachten dat de Tractionisten zich lekker lieten smaken.
Toen de buikjes gevuld waren riep de organisator zijn gasten op om hem te volgen naar het Archeologisch Centrum van Drenthe in Diever waar gidsen klaar stonden om de bezoekers door het historische dorp Diever te leiden. Onderweg werd stilgestaan bij de verschillende eeuwenoude boerderijen en keuterijtjes. Prachtige verhalen werden verteld over het ontstaan van dit eeuwenoude deel van Drenthe waar in de bodem nog heel veel mooie gebruiksvoorwerpen werden gevonden,  vooral in de omgeving van de hunnebedden en de grafheuvels.
Aan het eind van de rondleiding bedankte voorzitter Roel Hulst de gidsen voor de prachtige wandeling en gingen diverse deelnemers op een terrasje nog even nagenieten in het heerlijke lentezonnetje. Hans, bedankt voor de organisatie.
 
Guus Schilderman.
 

Nieuwtjes

Het progrmma van het jubileumweekeinde is bekend. Kijk onder evenementen 2023 voor verdere informatie.

Agenda

23 maart: Filmavond

23 april: Rondrit door de Noordoostpolder

1 & 2 juli: Jubileumweekeinde TAN-Noord 50 jaar.