Zaterdag 13 mei was er bij onze Tan leden in Leeuwarden een open dag van hun hobby garage. Zij hadden zich in november vorig jaar op het jaarlijkse treffen spontaan aangemeld op de vraag of er ook leden waren die andere typen Citroëns dan een Traction Avant restaureren. Hierop meldde ook Ate Holwerda uit Lelystad zich. Het toeval wil dat zowel in Leeuwarden als in Lelystad een U 23 wordt gerestaureerd. Regelmatig worden foto’s aan elkaar via Whats app verzonden om elkaar van de vorderingen op de hoogte te houden. Ate Holwerda zou dan met zijn U23 in Leeuwarden komen, al dan niet rijdend.

Op de oproep in het blad van de TAN en de mail van onze secretaris aan de leden van Noord werd door 20 leden gehoor gegeven terwijl ook spontaan liefhebbers langs kwamen. ‘s Morgens om 5 uur was Ate Holwerda al op weg om met een truck van Holwerda Transport uit Almere, voorzien van kraan en verhuiscontainer om zijn U23 in Leeuwarden te krijgen.

De hobby garage is voorzien van nagenoeg de gehele inventaris die een garagebedrijf niet misstaat. Stralen en spuiten wordt hier eveneens gedaan Hiertoe wordt  binnen een spuitcabine gebouwd met afvoer van een krachtig hooikanon. Het stralen gebeurt  in een straalkast en voor de grotere objecten wordt een partytent opgebouwd.

Om 10 uur kwamen de eerste leden al, rijdend in hun Traction een Snoek dan wel een hedendaagse auto. Ruimschoots werd uitleg gegeven over de restauratieprojecten en over de vorderingen. Spontaan kwam ook dhr. Mous (broer van Bennie) uit Mirns rijdend met zijn gerestaureerde U23 aan. De U23 van Ate is nagenoeg klaar voor de keuring en invoer bij de RDW. Bij de U23 van Jeroen Riewald is het nog kwestie van nog een ½ tot een heel jaar stug doorbijten voor deze gereed is. De U23 van dhr. Mous was helemaal klaar. Was net als die van Ate een plaatje om te zien.

De bezoekers werden ruimschoots voorzien van koffie, fris  en cake. Om 16.00 uur was de sessie afgelopen en waren de meeste bezoekers huiswaarts gekeerd. Al met al een mooie dag, welke navolging verdiend en in oktober een vervolg krijgt bij Daan en Martha Zwarberg in Termunterzijl.