Voor de Jubileumrit hadden zich ruim 30 leden gemeld en iedereen werd rond de klok van 12.30 uur verwelkomd bij Gasterij Inkies in Midwolde waar koffie en cake klaar stond.

Om 13.00 uur vertrokken 30 Tractions, onder ideale weersomstandigheden, voor een route door het Westerkwartier. Na ruim een uur was er een eerste stop bij het museum Canadian Allied Forces 1940-1945 Dit museum geeft behalve een algemeen overzicht, vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich in die oorlogsjaren heeft afgespeeld.

Het particuliere museum, ondergebracht in bovengenoemde stichting, stelt zich ten doel om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en de - nog steeds groeiende - unieke collectie te bewaren voor de volgende generatie. Het museum is opgedragen aan hen die hebben gestreden voor een vrije natie.

We hebben hier prachtige voertuigen, groot en klein, uit de Tweede Wereldoorlog kunnen aanschouwen.

Na dit bezoek werd de route hervat en na een kleine pauze bij de gedenksteen van Ije Wijkstra reden we naar het Bospaviljoen “de Norgerberg” in Norg waar de leden hebben kunnen genieten van het aangeboden buffet.