Rond 13:00 uur stroomden de leden binnen. En gelukkig wisten niet alleen de oud gedienden deze locatie te vinden. We mochten ook drie nieuwe leden verwelkomen. Het was gelijk een gezellig samenzijn en onder het genot van koffie met wat lekkers werden meteen de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Om 13:30 uur had onze voorzitter Siert er moeite mee om iedereen stil te krijgen voor de opening van het evenement. Nadat hij iedereen, en speciaal onze nieuwe leden, welkom had geheten kreeg Edwin Dijksterhuis het podium. Edwin had een mooie PowerPoint presentatie gemaakt over enkele zaken waar je tegenaan kunt lopen bij het restaureren van een Traction. Zo werd de revisie van de originele oude schokdempers behandeld. Door deze opnieuw te voorzien van (voorvork)olie kunnen de dempers weer 70 jaar hun nuttige, asymmetrische, demperfunctie vervullen. Daarna werd ingezoomd op het goed pas maken en afstellen van de portieren om te eindigen met de uitlijning van de wielen en vooral aandacht voor de achteras hierbij. Voorheen werden deze technische lezingen verzorgd door Mark Hermsen. Maar Mark heeft besloten om zijn leven voort te zetten bij onze Oosterburen en heeft Edwin bereid gevonden dit stokje van hem over te nemen. Natuurlijk werd er aandacht besteed aan het vertrek van Mark en vanuit Noord wensen we hem al het geluk toe in zijn toekomstige woonplaats in Duitsland. 

Na de deskundige presentatie van Edwin was het tijd voor het hoogtepunt van deze middag; het proeven van de Beaujolais Primeur. Natuurlijk was deze traditiegetrouw weer beter dan die van de voorgaande jaren. Om de smaak wat te neutraliseren waren er diverse hapjes aanwezig. Het moge duidelijk zijn dat het nog erg lang héél gezellig bleef.

We danken Gerrit, Ypie, Edwin, Mark en niet te vergeten Luit Beenen voor de perfecte organisatie van iedere keer weer het hoogtepunt van het jaar! (foto's Jaap Speelman).