TAN Afdeling Noord  logoNoord

Contactpersoon

4311

Overige informatie

Overige informatie:

Marcel NingenAls 14 jarige mocht ik ooit in Beilen, tijdens een logeerpartij bij oom en tante, de ultieme creatie van André Citroën aanschouwen. Achteraf bleek het een naoorlogs wieltje te zijn maar het virus was inmiddels losgebarsten en het verlangen begonnen. Vanaf dat moment gingen de zuur verdiende centen in een spaarvarken met een tractionplaatje erop.
Na lid worden van de club in 1985 toch nog twee jaar gezocht naar het gewenste type want een 7 uit 1937 moest het worden en bovendien moest de 18 jaar grens ook nog even overschreden worden.
Na drie jaar dagelijks gebruik waren de gewrichten van de oude dame toch zodanig versleten dat een complete revisie onomkoombaar was. Gelukkig was het spaarvarken al weer wat gevuld.
Na een revisie van 4 jaar en 3000 uur kon de eerste tocht ondernomen worden. De 11 provinciën rit in 1994. Met slechts een lekke band, die we midden in de nacht bij een garage hebben laten repareren, werd de tocht zonder verdere kleerscheuren voltooid.
Nog steeds rijdt zij over des herens wegen zonder al te veel problemen. Intussen heeft ze al enige tijd gezelschap van een jonger familielid want begin jaren 90 is er ook nog een 7B in de garage bijgekomen. Deze is van juni 1934 en daarmee een van de eerste tractions