TAN Afdeling Noord  logoNoord

Contactpersoon

5608

Overige informatie

Overige informatie:

Al in de beginjaren 60 had de Traction voor mij een bijzondere betekenis. Als zoon van een garagehouder ging ik destijds mee naar crazy races, o.a. in Scheemda en Zandeweer. We gingen soms met meerdere Tractions, gewoon rijdende over de weg, naar het parcours. Ter plekke aangekomen werd de bijl uit de auto gehaald en werden de spatborden “vakkundig” verwijderd. Vervolgens werd er een nummer op de auto geschilderd en racen maar ... 
Ik kan mij niet meer herinneren of ik dit ook erg vond...

Joop PosthumusIn de 70´er jaren heb ik bij het plaatselijk bejaardenhuis een Ford Taunus 12M ui 1965 gekocht, een witte, dus bij uitstek geschikt om er in 1978 in te trouwen.
Toch is de belangstelling voor een Trax altijd gebleven en ben ik in het jaar 2000 maar alvast lid geworden van de TAN. In 2003 kreeg ik van Dick Hendriks een seintje dat er bij Joop Thijssen in Groesbeek een `Sportje` stond uit 1949, een wieltje dus. Precies wat ik zocht.
Deze is het geworden en momenteel zijn we ons en de Traction aan het voorbereiden voor onze `sabbatical` We hebben de laatste jaren een aantal snipperdagen gespaard en gaan deze de komende zomer opnemen: we gaan van 13 mei tot 13 augustus een Tour de France doen.

Mijn afwezigheid bij m.n. de tourtochten van onze club heeft te maken met het feit dat we kerkelijk meelevende leden zijn en daarom onze zondagen anders indelen. Maar misschien is het mogelijk om ook af en toe zaterdags een tocht te rijden. Ik heb er nog één liggen (rondje Westerkwartier) dus als er belangstelling is ... 
Desalniettemin ben ik dik tevreden over de club. Ze is erg actief en alle problemen waar ik tegenaan ben gelopen werden dankzij verschillende leden direct en adequaat opgelost.