TAN Afdeling Noord  logoNoord

Contactpersoon

5418

Overige informatie

Overige informatie:

Mijn eerste herinneringen aan een Citroën dateren uit de zestiger jaren. Regelmatig zag ik een prachtig gestroomlijnde auto voorbij komen met de knipperlichten bovenaan de achterruit gemonteerd. Van mijn vader kreeg ik te horen dat dat een Citroën was. Helaas heb ik mijn vader nooit kunnen overhalen een dergelijke wagen aan te schaffen maar op dat moment moet de besmetting met het Citroënvirus hebben plaats gevonden.

dickDe incubatietijd bedroeg echter toch nog zo’n tien jaar. De ziekte begon zich pas te openbaren na aanschaf van mijn eerste echte Citroën. Voor studie moest ik dagelijks een afstand van ongeveer 25 kilometer afleggen. Met het openbaar vervoer deed ik daar ongeveer anderhalf uur over. Dit werd zelfs mijn ouders te gortig en besloten een autootje voor mij te kopen. Het moest uiteraard wel een goedkoop wagentjes zijn. De keus viel op een rode Deux-Chevaux uit 1977.

Al voordat ik mijn Traction had gekocht ben ik al lid geworden van de TAN. Ik wilde zoveel mogelijk kennis over deze wagen opdoen om mijzelf voor een miskoop te behoeden. Dankzij de goede adviezen van Frans de Wit is dit ook gelukt. Aangezien het besturen mij toch wel een beetje in het bloed zit ben ik al vrij snel toegevoegd aan het bestuur van de regio Noord en heb ik na één jaar de voorzittershamer overgenomen en deze pas na zeven jaar weer overgedragen aan Guus Schilderman. Nu mag ik als passief lid genieten van een leuk en gezellig programma waarin de Traction Avant met haar eigenaren centraal staan. Maar voor het organiseren van een ritje of andere klusjes ben ik altijd wel te vinden.